top of page

Taiteilijat 2024

Ilokivi kaekuu -taijevestivuali

Torstai 18.7.2024 klo 19.00
Geoff Westley, piano

Geoff Westley

Geoff Westley on brittiläinen pianisti, säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari. Lontoolaisen Royal College of Musicin kasvatti aloitti uransa musikaalikapellimestarina jo 23-vuotiaana johtaen Lontoon West Endissä mm. Jesus Christ Superstarin. Westley toimi nuoruudessaan myös maailmankuulun Bee Gees -popyhtyeen musiikillisena johtajana. Kosketinsoittajana ja sovittajana hän on kiertänyt maailmaa mm. Carpentersin, Peter Gabrielin ja Phil Collinsin kanssa. Westley on työskennellyt myös monien tunnettujen artistien tuottajana (mm. Laura Pausini, Eros Ramazzotti, Lucio Dalla). Eikä tässä vielä kaikki: viime vuosina Westley on keskittynyt erityisesti taidemusiikin säveltämiseen, sovittamiseen ja johtamiseen. Ilokivi kaekuu -taijevestivualilla Westley soittaa konsertillisen omia pianoteoksiaan. Tämä on hänen ensimmäinen vierailunsa Suomessa.

Konsertti on juonnettu

Liput 30€/25€, lapset alle 12-v. ilmaiseksi

Heidi Lehtoranta ja Tiina Karhu-Ahtonen

Perjantai 19.7.2024 klo 19.00
Kamarimusiikkikonsertti "Heijastuksia"

Heidi Lehtoranta, viulu 
Tiina Karhu-Ahtonen, piano

Ohjelma

J. Brahms: Sonaatti viululle ja pianolle op. 100 n:o 2 A-duuri

M. de Falla: Suite populaire espagnole

VÄLIAIKA

O. Merikanto: 2 kappaletta viululle ja pianolle op. 102

  1. Air

  2. Kansanlaulu variatsiooneilla

C. Debussy: Sonaatti viululle ja pianolle g-molli

A. Pärt: Spiegel im Spiegel

Heidi Lehtoranta on on toiminut Mikkelin kaupunginorkesterin I-viulistina vuodesta 2007 alkaen. Hän valmistui vuonna 2005 Jyväskylän ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi Anatoli Melnikovin oppilaana. Vuonna 2003-2004 Lehtoranta täydensi opintojaan Cardiffissa Royal Welsh College of Music and Drama:ssa. Vuonna 2004-2005 hän toimi viulunsoitonopettajan sijaisena Vaasan Kuula-Opistossa ja musiikin erikoistumisopinnot Lehtoranta suoritti Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa kahdesti, vuosina 2007 ja 2010.

Lehtoranta on esiintynyt solistina ja tehnyt monipuolisesti kamarimusiikkia. Vuoden 2020 kesän aikana Lehtoranta perusti Ohjelmapalvelu Heleän, joka tarjoaa musiikkia ja sisältöä erilaisiin juhliin ja tapahtumiin. 

Tiina Karhu-Ahtonen aloitti pianonsoiton opinnot Joensuun konservatoriossa, jossa hän toimii nykyään pianonsoiton lehtorina. Tiina valmistui musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Hän on tehnyt pianonsoiton A-tutkinnon Turun Taideakatemiassa ja musiikkipedagogin ylemmän AMK-tutkinnon Tampereen ammattikorkeakoulussa. Hän on opiskellut myös Rotterdamin konservatoriossa ja Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan musiikkitiede. Tiina nauttii eri kokoonpanoissa soittamisesta sekä taiteidenvälisestä yhteistyöstä.

Heidi Lehtoranta ja Tiina Karhu-Ahtonen aloittivat yhteistyönsä vuoden 2004 alussa. He ovat konsertoineet yhdessä eri puolella Suomea monipuolisilla ohjelmilla.

Konsertti on juonnettu

Liput 20€/15€, lapset alle 12-v. ilmaiseksi

Lauantai 20.7.2024 klo 14.00 Lastenkonsertti
Mikko Perkoila & Vinkulelu

Mikko Perkoila&Vinkulelu

Mikko Perkoila, laulu ja kitara

Rista Tuura, viulu ja laulu

Mika Seppänen, sello ja laulu


Mikko Perkoila & Vinkulelu tarjoaa kuulijoilleen

hyväntuulista lastenmusiikkia, viulun vatkausta ja sellon räimettä, lyyrisempiäkään sävyjä unohtamatta. Hyviä, jopa loistavia laulutekstejä, aikuiseenkin makuun!

Konsertti on juonnettu

Liput 20€/15€, lapset alle 12-v. ilmaiseksi

Yhteislaulutilaisuus

Lauantai 20.7.2024 klo 14.00 Yhteislaulutilaisuus

Tervetuloa laulamaan yhdessä ikivihreitä lauluja!

Vapaa pääsy!
Karaoke

Lauantai 20.7.2024 klo 21.30 Karaoke

Tervetuloa laulamaan karaokea mukavassa seurassa!

Vapaa pääsy!

Sunnuntai 21.7.2024 klo 14.00 
Jean Dubé, piano

Jean Dubé
Ohjelma

J. Sibelius: Kuusi op. 75 n:o 5 

J. Sibelius: Sonatiini n:o 1 

O. Merikanto: Ukko Nooa -variaatiot 

O. Merikanto: Barcarolle op. 65 

O. Merikanto: Improvisaatio II op. 101 n:o 2 

E. Melartin: Legenda II op. 12 

 

VÄLIAIKA 

 

F. Chopin: 3 studies: 

  • op. 10 n:o 3 

  • op. 25 n:o 1

  • op. 25 n:o 11

 

F. Chopin: Valssi op.42 

F. Liszt: Consolation n:o 2 

F. Liszt: Gnomenreigen 

C. Gounod/F. Liszt: Valse de Faust 

H. Mancini /J. Dubé: Moon River elokuvasta Aamiainen Tiffanylla

J. Williams/J. Dubé: Teema elokuvasta Harry Potter ja Viisasten kivi 

J. Williams /J. Dubé: Marssi elokuvasta Superman

J. Williams /J. Dubé: Raiders March elokuvasta Indiana Jones

Joulukuussa 1981 syntynyt ranskalainen Jean Dubé on yksi kansainvälisesti arvostetuimmista pianisteista. Hän aloitti uransa vain 4-vuotiaana pianon ihmelapsena. Dubé voitti itselleen 9-vuotiaana Steinway-pianon Jeunes Prodiges Mozart à Paris -kilpailussa. Samana vuonna hän soitti jo Ranskan radio-orkesterin solistina.

Hänen tulkintansa Turangalîlâsta oli vuoden paras esitys Riiassa vuonna 2000, ja Lisztin 2. unkarilainen rapsodia voitti vuonna 2002 Radio Chicagon (WFMT-asema) historian nopeimman tulkinnan palkinnon. Dubén muihin kilpailumenestyksiin lukeutuu Pariisin kansalliskonservatorion ensimmäinen palkinto 14-vuotiaana Jacques Rouvierin johdolla. Dubé on opiskellut myös Jacqueline Robinin, Catherine Collardin, Vladimir Krainevin, Rudolf Buchbinderin, Murray Perahian ja John O'Connorin johdolla.

Dubé on esiintynyt kaikilla mantereilla, niin solistina, kamarimusiikkiryhmissä kuin useiden orkestereiden kanssa. Hänen ohjelmistonsa on monipuolinen. Dubé on esimerkiksi soittanut vain vasemmalle kädelle tarkoitettuja teoksia. Hän on myös yksi harvoista pianisteista maailmassa, joka pystyy soittamaan Ligetin pianokonserton ja Messiaenin "Vingts Regards sur l’Enfant Jésus" -kappaleen. Hän yhdistää mielellään muita taiteita musiikkiin (maalausta, kuvanveistoa, elokuvaa, kirjallisuutta) ja antaa aihekohtaisia ​​esityksiä (kellot, linnut, rakkaus, tanssi, vesi ja puutarhat...).

Pianisti on työskennellyt myös monen tuomariston jäsenenä (mm. Pinerolo 2004, Poulenc 2008, Chang Chun 2009, Franz Liszt Utrecht 2019) ja hän on pitänyt mestarikursseja (mm. Suomi, Unkari, Hollanti, Ecuador, Etiopia, Etelä-Afrikka, Kiina, Malta).

Dubé on tehnyt kymmeniä levytyksiä mm. Syrius, BNL ja Naxos-levymerkeille sekä DVD-levyjä konsertoista Ranskan televisiolle ja muille ulkomaisille radio- ja televisioasemille. Hänen viimeisin levytyksensä on tehty Syrius -levy-yhtiölle ja se sisältää Brahmsin sekä Elgarin teoksia.

Konsertti on juonnettu

Liput 30€/25€, lapset alle 12-v. ilmaiseksi

bottom of page