top of page

Info

Ilokivi kaekuu -taijevestivuali

puu.jpg

Ilokivi kaekuu -taijevestivuali

Ilokivi kaekuu -taijevestivuali järjestetään Kolkontaipaleen vanhalla kyläkoululla, Villa Ilokivellä, heinäkuussa 2024. Festivaali tarjoaa yleisölle helposti lähestyttävää klassista musiikkia ja sen tunnelma halutaan pitää sellaisena, että sinne on jokaisen helppo tulla ja jokaisen helppo olla.

Idea musiikkifestivaalista lähti Johann Tilliltä, jolla oli haaveena hyödyntää Kolkontaipaleen kyläkoulua konserttitoimintaan. Festivaalin perusideana on tuoda klassista musiikkia helposti lähestyttävässä muodossa myös syrjäseudulle. 

Esityspaikka

Konserttipaikka on vanhan kyläkoulun entinen luokkatila, jossa isommat oppilaat saivat tavallisen opetuksen lisäksi opastusta liikuntaan ja puutöihin. Pysäköintialueelta on kulkuyhteys (noin 50 m, sisältää portaat) konserttipaikkaan. Jos tarvitset apua sisäänpääsyssä, otathan yhteyttä festivaalin henkilökuntaan, info@ilokivikaekuu.fi, ennen saapumistasi. Konserttitilassa ei ole WC:tä, kaksi WC:tä sijaitsee viereisessä rakennuksessa. Ne on merkitty selkeillä kylteillä.

Pysäköinti

Valokuva henkilöltä Heidi (13).jpg

Ilokivi kaekuu -taijevestivualin ilmainen pysäköintialue (entinen urheilukenttä) sijaitsee Kolkontaipaleen vanhan koulun länsipuolella. Alue on merkitty liikennemerkein.  Pysäköintialueelta on kulkuyhteys konserttipaikkaan. Koulun piha-alueella ei ole pysäköintimahdollisuutta.

Villa Ilokivi

Villa Ilokivi  1900-luvun alkupuolella

Villa Ilokivi 1900-luvun alkupuolella

Kyläkoulun sali

Villa Ilokiven sali

Villa Ilokivi on Kolkontaipaleen vanha kyläkoulu, jonka nykyisinä omistajina toimivat Inari ja Johann Tilli. Nimi juontuu tilalle aikoinaan annetusta Ilokivi-nimestä. 

Kolkontaipaleen kyläkoulua rakennettiin 1900-luvun alussa niin kunnan kuin kyläläisten toimesta, koska oman koulun saamista kylälle pidettiin todella arvokkaana asiana. Kolkontaipaleen tuolloinen kansakoulu rakennettiin Rantasalmen vanhan kirkon ja kellotapulin hirsistä, kunnansairaalan ohella. Viimeinen jumalanpalvelus oli pidetty vanhassa kirkossa 30.10.1904. Kun sodan jälkeen lapsimäärä kylällä kasvoi, tuli aika rakentaa toinen koulurakennus. Parhaimmillaan koulussa oli oppilaita kyläläisten kertoman mukaan peräti 70, mutta myöhemmin oppilaiden määrä väheni. 

Vanha kyläkoulu

Villa Ilokivi nykyään

Kolkontaipaleen kyläkoulu lakkautettiin vuonna 2006, josta lähtien se on ollut yksityisomistuksessa. Tillit ovat olleet vanhan kyläkoulun omistajina vuodesta 2018. Koulun pihapiiristä löytyy kaksi koulurakennusta (1908, 1959), vanha lampola, pyöräkatos ja nuotiopaikka.

Koulu on ehtinyt nähdä vuosikymmenten aikana monia tapahtumia. Vanha koulu on saanut esimerkiksi toimia toisen maailmansodan aikana Karjalan evakoiden huoltopaikkana heidän matkallaan suojaan sodan jäljiltä.

Ilokivi kaekuu -taijevestivuali T-paita
Ilokivi kaekuu paita

Osta Ilokivi kaekuu -taijevestivualin T-paita ja kannatat toimintaamme!

Hinta: 20€

Koot: M, L, XL

Paidan voit tilata osoitteesta info@ilokivikaekuu.fi

20180724 7.jpg
bottom of page